Këshilla

Të përgatitemi për mbjelljen e sojës

Për kushtet e këtij viti, jemi në kohë për mbjelljen e sojës në zonën e ulët bregdetare. Ajo duhet të mbillet kur temperaturat mesatare ditore kanë arritur...

Më shumë

Për bimën e misrit:

  • Përmirësimi i kushteve të motit ka rritur ritmin e mbjelljeve të misrit. Këshillojmë përdorimin e hibrideve me cikël me të shkurtër se vitin e kaluar. Tregu i farave ka në...
Më shumë

Kushtet klimatike, sidomos temperaturat e larta gjatë të muajt shkurt, kanë krijuar kushte të përshtatshme për përgatitjen për fillimin e mbjelljeve të reja të jonxhës.
Të shfrytëzohen kushtet e...

Më shumë

Jemi në fundin e marsit dhe është koha të fillojmë mbjelljen e misrit.
Kushtet klimatike krijuan një premisë e mirë për përgatitjen e tokave për mbjellje. Prognoza e motit për këtë periudhë është...

Më shumë

Në kushtet specifike të këtij viti me dimër të butë, teknologjia e kultivimit të grurit kërkon ndërhyrje të veçanta për çdo zonë dhe ngastër.
Gruri ka hyrë në fazën e ngritjes dhe është 10-15 ditë më...

Më shumë